tiistai 15. marraskuuta 2011

Distral eurotour 11.11.2011

Hoplaa hipit!

Aamun herätys... Oih eeiiiiih!!! Perkele 1,5h unta alla ja vodka kiertää vielä veressä vaikuttavana tekijänä. Eipä siinä. Kamoja kasaan ja leivät lättyyn ja eikun tien päälle taas. Persettä puuduttavat 1600km alla ja vielä pitäs reilut 400km ajella ekalle keikkapaikalle, jotta päästään näyttää miten sitä hardcorea sitten vedetään/miten sitä ei pitäis vetää. Itse otin oikeuden vajota koomaan mersun takapunkkaan ja jätin ajamisen vastuun One Man Crewille. Muutamaa kusitaukoa lukuunottamatta ensimmäinen herätys itselle tuli Auschwitzin kohilla. Tai näin mulle väitettiin. Sinne mennään! tuli ensimmäinen ajatus mieleeni, mutta kenkiä jalkaan laittaessa kuului ilmoitus: "Auschwitz sittenki oli 40km taakse päin", jolloin tajusin, että nyt on taas aika masentua.  Seuraavana oltiinki jossain päin eteläistä Puolaa erittäin miellyttävässä ravintolassa, jossa kaunis nainen kantoi meille kivi_uuni_pizzaa kaunihisti hymyillen. Aurinko paistoi ja linnut lauloi eikä univelkakaan juurikaan enää vaivannut mieltä.
Slovakiaan ollaan saavuttu ilman suurempia tapaturmia. Keikka Bardejovissa? kuulostaa ahistavalta, mutta sitä se ei suinkaan ollut. Porukka oli aivan helvetin täpinöissään ja ottivat meidät vastaan ilomielin vodkapullot kilisten. Ei siinä sitten muuta voinut kun hoitaa rokkarin velvotteita ja vetää järkyttävät tumut soittamisen ohella. Keikan alussa oli pieniä teknisiä ongelmia, mutta meininki oli sen verta katossaan ettei yleisöä tuntunu haittaavan, joten rupateltiin paikallisten kanssa niitä näitä vaikkei kummatkaan osapuolet juuri tuntunu ymmärtävän mistä puhuttiin. Keikka vedettiin täysillä ja kaikille tuntu jäävän hyvät fiilikset. Lähtöä yritettiin tehdä parhaan mukaan, mutta kun paikalliset juopot käyttivät hyväkseen suomalaisuuttamme ja juottivat meidät basistia myöten sellaiseen kaatoon, että piti käydä bardejovin torilla heittää norjaa paikallisille. Lopulta päästiinkin jo maijoituspaikkaamme ja todettiin et mökissä on kylmempi ku pihalla. Onneks tuli nuo makuupussit mukaan!
-DistralLodz oli sen verran mitäänsanomaton paikka, että parempi jättää siitä mainitseminen sikseen ja siirtää ajatukset Bardejoviin ja ensimmäiseen keikkaan. Kylä oli pieni, mutta sitäkin tyylikkäämpi. Ihmiset oli perkeleen mukavia ja kuten arvata saattoi, oli vodka iso osa jokaisen ihmisen kuluttuurinäkemystä. Soittimien kantamisen jälkeen alkoi shottilasit kilisemään, eikä suomalaiset tuntien omia rajoja tunnettu paskan vertaa. Täkäläiset vodkat kun on helppo lukeuttaa samaan kastiin suomalaisille tutun Lasolin kanssa, joten lopputulos on arvattavissa, jos vodka vie päivän nestetasapainon suhteen voiton vedestäkin. Paikka oli homeinen kellari, jossa paska hais ja rokki pauhas perkeleen kovaa. Ennen keikkaa ihmetystä herätti se, että paikanpäällä oli paikallisia "Distral-faneja", jotka ei edes ollut mitään takinkääntäjähuoria, mitkä olisivat fanittanut toistakin bändiä, vaan tuntui siltä että ko. sankarit kiskoivat pään täyteen vodkaa, otti ilon irti poikien soitosta ja simahti pöytään sen jälkeen hyvin onnellisen näköisenä. Soitteluiden jälkeen, pakattiin kamat mitä ihmeellisimpiin asetelmiin auton konttiin ja uskallan sanoa, että pakkaamisen lopputulokseen vaikutti hienoisesti se vodkan määrä, mitä Distralin sankarit joutuivat  Helvetillisistä teistä ja kolminkertaisesta pimeydestä johtuen, tuntu matka Kosicen majapaikkaan äärimmäisen mukavalta. Matka kesti pari tuntia, mikä tuntuu pitkältä ajalta kun miettii, että kilometrejä kerty "ainoastaan" n. 80. Moneen kertaa jo maininnut, että ajomatka välillä Karvio - Varkaus ei tunnu enää reissun jälkeen niin äärimmäisen paskalta, kuin miltä se on tähän asti tuntunut. Jos täällä osattais tehdä tiet kunnolla, eikä parin kilometrin välein tulis pieniä saatananpalvontakyliä, saattais ajomatkat olla hieman inhimillisempiä, eikä tarviisi kiristellä pantaa joka perkeleen sekunti ajaessa. Anyhow, päästiin perille joskus aamuyöllä, jonka jälkeen jääkylmä koirankoppi moottoritien varrella tuntu yllättävän hyvältä, vaikka Suomessa vastaavat olosuhteet olisivat todennäköisesti aiheuttanut muutamat arvet sääreen lusikalla kaivertamisen johdosta. 
-One Man Crew

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti